Doftar gott vid mäskning
Den inledande processen vid bryggning där vi "Mäskar" dvs tar ur sockret från malten doftar nästan som när ni bakar bröd. Den delen är min fru helt ok med. Det är först vid senare steg när vi kokar humlen som hon inte är så glad i doften. Den vädras dock ut ganska snabbt.
Bulldog 30-liters
Jag slog till direkt med ett bryggverk och valet blev Bulldig 30-liters. Resultaten som den levererar är magiska. Visst den drar sin ström men gör ett fantastiskt jobb. Nu några år senare så behöver jag justera 1-2 grader på panelen, förutom det har den varit klockren.
Allt ingår
I kitet fanns allt men behövde för mäskning, kokning och kylning. Pumpen får man ibland plocka isär och städa ur ordentligt ifall den "kleggar" igen. Visst det blir en del att städa men samtidigt så mäskar, kokar och kyler man i samma enhet. Hur grymt som helst. Nu tog jag en av de billigare på maknaden men jösses vad den levererar. I början höll jag stenkoll på varenda batch och sparade bryggpapper och antecknade. Nu gör jag om mycket av de sorterna som jag själv gillar så jag har tappat räkningen på antal batchar nu.